Despicatoare lemne

Show Filters

Afișez toate cele 3 rezultate

Show Filters

Afișez toate cele 3 rezultate

Despicatorul de lemne este o masina de crapat lemne

In functie de sursa de energie disponiblia pentru a taia lemnele, aceste despicatoare pot fi impartite in urmatoarele categorii :

    • despicator electric

    • despicator manual

    • despicator hidraulic

Despicatorul de lembe trebuie alesin functie de capacitatea dumneavoastra de lucru cat si de sursa de energie disponibila. In functie de  aceasta ele au avantaje si dezavantaje.

Mai exact despicatorul manual necesita o forta fizica a celui care taie lembele pentru a putea face despicarea insa are avantajul ca poate fi folosit oriunde, independent de sursa de energie.

Despicatorul electric are avantajul de a putea fi folosit doar de o singura persoana fara prea mult efort din partea acesteia insa are dezavantajul ca va trebui sa fiti in permanenta in jurul unei surse de curent. Un alt dezavantaj il presupune mentenanta care este necesara dupa  si inaintea fiecarei sesiuni de taiere.

Despicatorul hidrauli  – are un foarte mare avantaj atunci cand vine vorba de puterea cu care acesta despica lemnele. Un dezavantaj il reprezinta necesitatea unei surse de alimentare cat si o problema care nu trebuie neglijata atunci cand apar defecte in zona de hidraulica a masinii de taiat.